Camera pentru copii

Camerele pentru copii se modifică o dată cu vârsta, astfel încât, dacă atunci când copii sunt mici se pune accent mai mult pe siguranţa lor, pe măsură ce cresc, se schimbă stilul, în funcţie de vârstă şi preferinţe.

Mobilierul este realizat în culori vesele, ce pot stimula imaginaţia şi creativitatea copilului. Mobila pentru copii trebuie să fie potrivită acestora, să fie robustă, stabilă, uşor de îngrijit şi de curăţat.

La designul deosebit al camerelor pentru copii şi tineret, se adaugă şi grija deosebită la detalii, utilizându-se accesorii şi feronerie specifică.

Camera unui copil este un spaţiu multifuncţional, care ar trebui să conţină un spaţiu de odihnă, spaţii de depozitare, spaţiu de joacă şi/sau învăţat (în funcţie de vârstă).

Patul

În funcţie de materialele folosite, paturile pot fi din:
• pal – materialul cel mai des întâlnit, datorită multitudinii de culori şi a posibilităţii de prelucrare în forme foarte variate;
• din MDF furniruit;
• cu cadru din fier forjat sau oţel;
• tapiţate cu tapiţerie de piele, piele ecologică sau material textil.

În funcţie de design, unele paturi pot fi prevăzute şi cu ladă de aşternuturi.

Pentru picioarele paturilor există foarte multe soluţii, care se deosebesc între ele atât din punct de vedere al materialului şi pot fi:

• metalice (aluminiu, inox, cromate);
• din lemn masiv;
• din PAL

cât şi din punct de vedere al formei:

• cilindrice;
• conice;
• cu profil pătrat.

Biroul

Copiii îşi petrec mult timp la birou, fie pentru că îşi fac temele, fie pentru că citesc sau lucrează la calculator, dar totuşi mobilierul destinat acestui spaţiu nu trebuie să ocupe foarte mult loc (mai ales când vorbim de o cameră mică). Este important ca biroul să fie o piesă de mobilier optimă pentru vârsta copilului.
Un birou trebuie să aibă locuri de depozitare a cărţilor şi rechizitelor copilului. Acest lucru se realizează cu ajutorul corpurilor de mobilier suspendate, rafturilor, dulăpioarelor, dar şi al sertarelor.

Dulapul

Este necesar să fie încăpător şi funcţional, să-i permită copilului acces la rafturile şi sertarele sale. Este indicat ca în cameră să se afle suficient loc de depozitare având în vedere că un copil este de regulă dezordonat. Materialele şi accesoriile existente în prezent pe piaţă permit producătorilor de mobilier să confecţioneze paturi, dulapuri şi birouri de forme şi culori foarte variate. De exemplu, paturi în forme de maşini, dulapuri tip căsuţe de poveşti etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *